Terrorforsker: PET bør se nærmere på Omar El-Husseins Jordan-rejse

Omar El-Hussein rejste i sommeren 2013 til Jordan. Det kan være afgørende for at forstå, hvorfor den unge mand blev radikaliseret og i sidste ende terrorist.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sommeren 2013 rejste Omar Abdel Hamid El-Hussein fra København til Jordan, og venner, som han besøgte i landet, fortæller til Jyllands-Posten, at de introducerede ham for yderliggående islamisme.

Flere eksperter opfordrer nu Politiets Efterretningstjeneste, PET, til at forfølge sporet og undersøge omstændighederne omkring den senere terrorists ophold i det mellemøstlige land.

»Det passer ind i det mønster, som vi tit ser. Unge mennesker, der tager ud på et tidspunkt, hvor de er letpåvirkelige og kommer tilbage med en farlig religiøs bagage. Det er interessant, at Omar har mødt en person, der har introduceret ham for Islam netop på dette tidspunkt. Det kan være helt afgørende for at forstå det, der er sket,« siger terrorforsker Magnus Ranstorp til Jyllands-Posten.

Ifølge avisen arbejder politiet ud fra en formodning om, at Omar El-Hussein først for alvor blev radikaliseret, da han kom hjem fra Jordan. En anonym kilde fra politiet kalder dog oplysningerne om opholdet i Jordan for »vigtige«.

Magnus Ranstorp opfordrer dansk politi til at sende folk til Jordan eller alternativt at kontakte den jordanske efterretningstjeneste for at få klarlagt, om Omar El-Husseins venner og mulige religiøse forbilleder har påvirket ham.