Terrordømte anker straffe til landsretten

Mindst to af de dømte i sagen om et planlagt terrorangreb mod Jyllands-Postens readaktion i København anker deres straffe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om fire personers planlagte terrorangreb mod JP/Politikens Hus i København finder nu vej til landsretten.

Det sker, fordi to af de fire dømte har anket deres domme til Østre Landsret. Ifølge politiken.dk drejer det sig om både den 46-årige Mounir Dhahri og den 31-årige Munir Awad.

Derimod anker den 39-årige Sahbi Zalouti ikke, oplyser hans advokat til politiken.dk.

- Han bedyrer stadig sin uskyld, men begrunder det med et hensyn til familien, siger advokat Kåre Traberg Smith

I alt blev fire mænd i alderen 31-46 år i starten af juni idømt lange fængselsstraffe - 12 år til hver - ved Retten i Glostrup. Politiet mener at have afværget et nært forestående terrorangreb, da tre af mændene blev anholdt i en lejlighed i Herlev om formiddagen 29. december 2010.

Forinden var de sammen med en fjerde mand kørt fra Sverige til København over Øresundsbroen, men den fjerde mand var stået af på vejen og blev anholdt i sin lejlighed ved Stockholm dagen efter. Det er således blandt andet aflytninger fra denne lejlighed, politiet har brugt som beviser i sagen.

Tre af mændene er svenske statsborgere, mens den fjerde er tunesisk statsborger, og de har alle nægtet sig skyldige gennem hele sagen.

Ifølge anklagemyndigheden var hovedmændene bag planerne de to venner Sahbi Ben Mohamed Zalouti og Mounir Ben Mohamed Dhahri.

Der er mandag aften fortsat uvist, hvorvidt den fjerde dømte i sagen, 32-årige Omar Abdalla Aboelazm, anker eller ej.

BNB