Terrordømt accepterer fængselsdom

Den terrordømte Patrick Mac Manus fra Foreningen Oprør vil ikke anke sin terrordom til landsretten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den terrordømte talsmand for Foreningen Oprør, Patrick Mac Manus, skal ikke nyde noget af endnu en tur gennem det danske retssystem.

Selvom han mandag blev idømt seks måneders betinget fængsel for forsøg på at støtte organisationerne FARC i Columbia og PFLP i Palæstina, så anker han ikke terrordommen til landsretten.

- Vi kan alligevel ikke vinde sagen i landsretten, det ved vi. Desuden kan en dansk domstol ikke afgøre, om FARC og PFLP er terrororganisationer, siger Patrick Mac Manus.

Men hvad de danske domstole ifølge Foreningen Oprør altså ikke kan, dét kan Foreningen Oprør. Og her er man overbevist om, at FARC og PFLP blot er frihedsbevægelser, der fører en uegennyttig kamp for menneskerettighederne.

Derfor proklamerede foreningen tilbage i 2004, at den havde overført 100.000 kroner til de to gruppers ve og vel. Men da den efterfølgende retssag om terrorstøtte gik i gang, hævdede Mac Manus pludselig, at der blot var tale om et mediestunt, og at der i virkeligheden ikke var overført en eneste krone til organisationerne.

Byrettens dom på et halvt års betinget fængsel lægger sig op ad Højesterets afgørelse i den såkaldte "t-shirt-sag" mod foreningen Fighters+Lovers, hvor medlemmerne ligeledes blev idømt betingede fængselsdomme for at samle penge ind til FARC.

/ritzau/