Terrorberedskab rammer lokalt politiarbejde

Måneder med forhøjet beredskab i København slider på de fynske og sjællandske betjente og går ud over politiarbejdet uden for hovedstaden.

Læs mere
Fold sammen

Det tærer hårdt på ressourcerne i de fynske og sjællandske politikredse, at København har været i forhøjet beredskab siden Omar El-Husseins terrorangreb 14. og 15. februar i hovedstaden.

Politibetjente fra Fyn og Sjælland må nemlig hver eneste dag rejse til København for assistere med at opretholde det forhøjede beredskab, som angrebene har medført. Det fortæller flere ledende medlemmer af politiet og tillidsmænd i TV2 Nyhederne.

Formand for Nordsjællands Politiforening Tom Steffensen oplyser, at nogle betjente har en arbejdsuge på 60-70 timer, lige som sygefraværet er steget med cirka 16 procent i forhold til sidste år.

I Sydsjællands- og Lollands Falsters Politi tager cirka 15 procent af kredsens betjente turen til hovedstaden, og det går ud over arbejdet lokalt, hvor den manglende bemanding gør, at en række politiopgaver ikke kan løses som vanligt.

Rigspolitiet har besluttet at undtage politikredsene vest for Lillebælt for de ekstra arbejdsopgaver i hovedstaden, så man slipper for at indkvartere de jyske betjente.

Rigspolitiet valgte i sidste måned at forlænge assistancen til Københavns Politi frem til september.