Terror-frikendt kræver kæmpeerstatning

Én af de frikendte i Glostrup-terrorsag kræver tredobbelt erstatningstakst for uberettiget fængsling. Tiltalens alvor og voldsom eksponering lægges til grund.

Efter lange overvejelser har den ene af de to frifundne i terrorsagen fra Glostrup nu lagt sig fast på et erstatningskrav for uberettiget fængsling.

Kravet bliver en tredobling af den normale takst, siger forsvarsadvokat Niels Forsby, som er advokat for den 21-årige IJ.

Den normale takst er 600 kroner om dagen, men Niels Forsby peger på, at IJ var tiltalt for den strengeste bestemmelse i straffeloven.

- Og når det så kombineres med den omstændighed, at sagen har været af voldsom offentlig interesse, så siger vi, at det må betyde et tillæg på 200 procent, siger Niels Forsby til Ritzau.

Erstatningen bliver derfor på omkring 735.000 kroner. Oveni det kommer tabt arbejdsfortjeneste på 110.000 kroner samt renter og psykologudgifter.

Den anden af de to frikendte, 23-årige AA, har endnu ikke fastlagt hvor stort et beløb, han vil kræve for sin 16 måneder lange, uretmæssige fængsling.

/ritzau/