Telefoner har stor rolle i gaderøveri-sag

I sommeren og efteråret 2015 er seks unge mænd anklaget for at have begået adskillige grove gaderøverier. I sagen har teleoplysninger spillet væsentlig rolle.

Foto fra Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto: TATSIANAMA

Seks unge mænd sad mandag på anklagebænken i Retten på Frederiksberg, hvor de er tiltalt i en omfattende sag om gaderøverier.

I politiets efterforskning af sagen har særligt teleoplysninger spillet en væsentlig rolle, kom det frem under forelæggelsen af sagen.

»En forbundet telemast kan sige noget om, hvor telefonens bruger befinder sig på et bestemt tidspunkt.«

»Det er således et centralt bevistema at få belyst, hvem er brugeren af de enkelte telefoner, og hvor har de enkelte telefoner befundet sig på gerningstidspunkterne,« sagde forsvarsadvokat Søren Eriksen.

Det var forsvarsadvokat Søren Eriksen, der efter aftale forelagde sagen, der bliver kørt som en nævningesag.

De seks mænd, der i dag er i alderen 18 til 21 år, nægter sig alle skyldige.

Røverierne, som de er tiltalt for at have begået, skete tilbage i juli til oktober 2015 samt et enkelt røveri tilbage i april 2014.

I alt er mændene anklaget for at have begået 16 gaderøverier på Frederiksberg og i København. De beskyldes for at have deltaget i forskelligt omfang.

Af anklageskriftet fremgår det, at 21 personer har været ofre i den lange række af gaderøverier.

»Vi åbner dig, det ender galt, hvis du ikke gør, som vi siger,« lød truslen mod en ung mand ifølge anklageskriftet, hvor han blev truet med kniv.

»Vi ved, hvor din lillebror går i skole,« lød en anden trussel mod ofret.

Ofret blev først truet til at aflevere 1200 kroner, og bagefter blev han presset og beordret til at begå røverier mod to supermarkeder i Valby.

På retsdagens første dag blev alle seks tiltalte afhørt. Anklager Søren Harbo spurgte blandt andet ind til, hvordan de seks kendte hinanden, og hvad de lavede sammen af aktiviteter.

»Var I venner,« spurgte anklageren.

»Ja, vi spillede fodbold sammen. Og som sagt har jeg kendt dem (nogle af dem, red.) fra folkeskolen,« svarede en af de tiltalte.

Et andet spørgsmål, der gik igen, var, hvilket telefonnummer de tiltalte havde haft på det tidspunkt, hvor de blev anholdt.

Sagen fortsætter over de næste måneder. Det er uvist, hvornår der falder dom.

/ritzau/