Teknik udsætter igen stor ecstasysag

Narkosmuglere må vente 12 år på dom. Landsret udsætter igen behandlingen af ecstasysag - af tekniske grunde.

Fra ugerningen i år 2000 kommer der næsten til at gå 12 år, før tre påståede aarhusianske narkosmuglere får deres forventede langvarige fængselsdom for udsmugling af ecstasypiller til USA.

Det står klart, efter at Vestre Landsret i Aarhus onsdag endnu en gang måtte udsætte dele af sagen om udsmugling af 250.000 ecstasypiller til USA.

Stofferne blev importeret fra Holland til Danmark og siden eksporteret til USA fra en adresse i Egå ved Aarhus - pillerne var skjult i bordben til tv-borde.

- Jeg forventer nu tidligst en afgørelse sidst på året. Vi mangler stadig 8-10 retsdage, siger advokat Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for en 32-årig tiltalt i sagen.

De tiltalte vil ikke udtale sig i retten igen, før de sidste vidner har talt.

I narkosagen er tre mænd fra det perifere jetsetmiljø i Aarhus tiltalt for udsmugling af de 250.000 ecstasypiller, og det var planen, at den amerikanske hovedmand i sagen onsdag og torsdag skulle afhøres via en direkte tv-forbindelse til det danske generalkonsulat i New York.

Manden er hovedvidne i sagen, en amerikansk narkogangster, der allerede har afsonet sin straf på fire et halvt års fængsel.

Afhøringen af amerikaneren skulle være sket fra et interimistisk retslokale i en it-virksomhed i det nordlige Aarhus, men den løsning fra anklagemyndigheden afvist af praktiske grunde.

Nu forsøger anklagemyndigheden at få TDC til at oprette en brugbar tv-linje direkte fra landsretten og til New York i næste uge. Her skal en amerikansk anklager i sagen afhøres.

Først meget senere vil det amerikanske hovedvidne kunne afhøres på tilsvarende måde.

De tre danskere kræves idømt op til 12 års fængsel, og ved byretten blev de idømt henholdsvis 10, 10 og 5 års fængsel. De tiltalte er på fri fod, men har været varetægtsfængslet mellem 14 og 17 måneder under sagen.

/ritzau/