Teenager melder sig selv i sag om knivstikkeri under gymnasiefest

En teenager meldte sig selv til politiet lørdag. Han er sigtet for at have knivstukket en 22-årig mand.

Foto: Ida Marie Odgaard. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Helsingør. En teenager har lørdag eftermiddag meldt sig selv til politiet, der eftersøgte vedkommende i forbindelse med et knivstikkeri til en gymnasiefest i Hellerup natten til lørdag.

Det oplyser Søren Bjørnestad, vagtchef ved Nordsjællands Politi.

Det er muligvis den mistænktes familie, der har opfordret den unge mand til at tage kontakt til politiet.

- Han mødte lørdag eftermiddag op hos politiet på Københavns Hovedbanegård. Forinden havde kolleger fra politikredsene København og Midt- og Vestsjælland været på flere adresser i forbindelse med eftersøgningen. Og derefter valgte han altså at melde sig selv, fortæller vagtchefen.

Sagen er overdraget til politiet i Nordsjælland. Søren Bjørnestad ønsker ikke at sige andet om den mistænktes baggrund, end at han bor i København.

Den unge mand bliver fremstillet søndag ved retten i Hillerød med henblik på varetægtsfængsling. Han er ifølge vagtchefen sigtet for drabsforsøg.

- Jeg har ingen oplysninger om, hvordan han forholder sig sigtelsen. Jeg kan oplyse, at han er blevet afhørt med bistand fra de sociale myndigheder. Og det sker, når en anholdt er under 18 år, siger han.

Politiet er desuden på udkig efter mulige medgerningsmænd til knivstikkeriet natten til lørdag. Her blev en 22-årig mand ved en privat fest stukket i brystet. Politiet fik anmeldelsen om knivstikket klokken 01.20.

- Der opstår noget spektakel dernede, hvilket resulterer i, at en ung mand bliver stukket i brystet, oplyste Nordsjællands Politi lørdag morgen.

Den 22-åriges tilstand var i en periode kritisk, fordi hans ene lunge klappede sammen. Natten til lørdag blev han behandlet for sine skader på Rigshospitalet i København, og lørdag morgen var hans tilstand stabil.

/ritzau/