Team Rynkeby donerer 33 millioner kroner til Børnecancerfonden

Børnecancerfonden modtog organisationens største donation nogensinde, da velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby lørdag overrakte små 33 millioner kroner.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen mod børnekræft fik lørdag en stor, økonomisk håndsrækning, da velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby overrakte årets indsamlede midler til Børnecancerfonden.

Donationen lød på 32.830.091 kroner, hvilket er den største donation, som Børnecancerfonden nogensinde har modtaget, fortæller direktør i Børnecancerfonden Marianne Nielsen.

»Det er helt uvirkeligt at modtage en så stor donation. På børnekræftområdet er der så mange ting, som vi gerne vil arbejde videre med. Vi vil gerne hæve antallet af helbredte, sikre at børnene ikke får så mange senfølger af behandlingen og generelt sikre børnene et godt og normalt liv efter en kræftsygdom. Denne kæmpe pose penge gør, at vi kan indfri mange af vores mål,« siger Marianne Nielsen.

Fire ud af fem børn bliver i dag helbredt for kræft, men halvdelen overlever med varige skader fra den intensive behandling. Team Rynkebys donation skal derfor være med til at sikre, at der bliver forsket endnu mere i kræft hos børn og i at udvikle behandlingen.

»Vi kommer hovedsageligt til at bruge pengene på tre områder. Forskning, oplysning og direkte støtte til familierne. Forskningen er rigtig dyr, så der bruger vi de fleste penge, men det er også via forskning, at håbet om helbredelse og det gode liv ligger,« siger Marianne Nielsen.

De mange millioner har Team Rynkebys 1.100 danske deltagere indsamlet det seneste år ved at indgå sponsoraftaler med 3.500 danske virksomheder. Samtidig har 34.000 skoleelever fra 100 danske skoler bidraget med 6,2 millioner kroner til det samlede beløb ved at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet fredagen før påskeferien.

Udover donationen til Børnecancerfonden i Danmark har Team Rynkeby også samlet penge ind i Sverige, Finland, Norge og på Færøerne. Team Rynkebys totale bidrag til kampen mod børnekræft forventes derfor at blive omkring 47 millioner kroner i år.

»Det er en rigtig stor sum, og det er en rigtig god dag. Vi er meget afhængige af donationer, da vi er en privat organisation, der ikke modtager støtte fra andre kræftorganisationer eller offentlige. Derfor er vi så utrolig glade for denne donation, der blev overrakt i dag,« siger Marianne Nielsen.

Team Rynkeby består i 2016 af 1.600 ryttere og 400 hjælpere fordelt på 38 hold i fem lande.