TDC sælger ejendomme for milliarder

TDC tjener 2,8 milliarder kroner på at sælge 224 ejendomme til ATP og PFA. Telekoncernen vil fortsat bo til leje i de frasolgte ejendomme.

Telekoncernen solgte fredag 224 af selskabets ejendomme i Danmark til ATP Ejendomme og PFA Ejendomme for 4,1 milliarder kroner. Salget forventes at indbringe TDC cirka 2,8 milliarder kroner efter skat.

De 224 ejendomme omfatter cirka 480.000 kvadratmeter og anvendes overvejende til tekniske og administrative formål. TDC vil fortsat bo til leje i de frasolgte ejendomme.

- TDC's kerneforretning er at drive televirksomhed og ikke at eje eller administrere ejendomme. Derfor er vi tilfredse med at have fundet en køber, der fokuserer på ejendomsudvikling, siger administrerende direktør og koncernchef i TDC, Jens Alder.

To tredjedele af de solgte ejendomme er centralt beliggende i København, Århus, Aalborg, Odense og Trekantsområdet.

TDC ejer i alt 1586 ejendomme og vil efter frasalget fortsat eje de resterende 1362, som fortrinsvis består af mindre tekniske anlæg. TDC's hovedkontor i Nørregade 21 i København er ejet af KTAS' pensionskasse og er derfor ikke omfattet af salget.

/ritzau/