Tatovør-formand: Ansigtstatoveringer nødvendige for vores overlevelse

Efterspørgslen efter ansigtstatoveringer er så stor, at tatovørerne i landets store byer ikke kan overleve, hvis de nægter at lave de ulovlige tatoveringer, lyder det fra Dansk Tatovør Laug.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det er ikke længere kun nogle få danskere, der vælger at få tatoveringer i ansigtet og på hænderne. Efterspørgslen er så stor, at tatovører i de større byer ikke kan overleve, hvis de afviser kunder, der vil have lavet de ulovlige tatoveringer, siger Lars W. Kristensen, der er formand for Dansk Tatovør Laug, til bt.dk.

»Efterspørgslen på ansigtstatoveringer er blevet enorm. Jeg har kolleger i Dansk Tatovør Laug, som arbejder inde i København, som siger: ’Hvis ikke vi laver det, så kan vi sgu ikke overleve’. På ugentlig basis får jeg henvendelser fra unge mennesker, som vil have en tatovering bag øret eller på fingrene. Det er ikke sådan, at jeg ikke laver det. Jeg ved godt, at det er ulovligt, men jeg gør det ikke uden, at det er folk, jeg kender,« siger Lars W. Kristensen.

Liberal Alliance har foreslået, at man skal kunne miste retten til dagpenge og kontanthjælp, hvis man lader sig tatovere i ansigtet.

»Hvis man lader sit ansigt tatovere som et kranie, så er det det samme som at sige, at der er masser af arbejde, som man ikke vil stå til rådighed for,« siger Ole Birk Olesen (LA).

Formanden for Dansk Tatovør Laug mener ikke, at hans kunder har problemer med deres arbejde.

»Når jeg tatoverer folk på kontroversielle steder, så er det typisk folk, der har et arbejde, som de har haft gennem længere tid, i et erhverv, hvor tatoveringer er lige meget. Der kommer jo ikke sådan en eller anden 18-årig knægt eller pigebarn herind og bliver tushet på halsen eller i ansigtet af mig, mens de stadig er i gang med at tage en uddannelse. De får et pænt nej, for jeg synes, at det er uansvarligt fra min side at lave det, fordi det netop afskærer dem fra en masse ting,« siger Lars W. Kristensen.

Han oplever, at tatoveringer er blevet mere udbredte, blandt andet fordi mange af de mennesker, der optræder i medierne har synlige tatoveringer.