Tasmanien strides om dansker

Eftersøgningen af en forsvunden dansker på Tasmanien har ført til diskussion om, hvorvidt eftersøgningen kom for sent i gang.

En anden vandrer på Cradle Mountain, hvor den 21-årige danske forsvandt, fortalte allerede tirsdag myndighederne, at han havde fundet en efterladt rygsæk. Alligevel blev eftersøgningen først sat i gang søndag.

Den oplysning har fået Tasmaniens turistminister Paula Wriedt til at reagere kraftigt og kræve undersøgelse af procedurer i området.

Lederen af eftersøgningen, Brian Edmonds, siger på den anden side til den lokale avis The Mercury, at der ikke var grund til bekymring, da rygsækken først blev fundet. Vejret var på det tidspunkt godt, og det er helt almindeligt, at vandrere efterlader deres rygsække netop på det sted, mens de klatrer det sidste stykke.

Først søndag, da der blev meldt ind, at rygsækken stadig var på stedet, blev politiet draget ind i sagen og en eftersøgning sat i gang.

En talsmand for politiet slutter sig til dem, som kritiserer forsinkelsen. Det samme gør politiske partier.

Siden tirsdag er vejrforholdene på Cradle Mountain forværret, og den officielle vurdering fra eftersøgningsholdet lyder nu, at der er grund til »alvorlig bekymring« for danskerens sikkerhed.