Talsmand for irakere anholdt

Politiet har anholdt en talsmand for de afviste irakere i Brorsons Kirke. I alt fem afviste irakere blev anholdt torsdag for at blive sendt tilbage til Irak.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samme dag, som han fik brev om, at han var blevet optaget på en videregående uddannelse i Danmark, anholdt Rigspolitiet ham for at sende ham tilbage til Irak. Sammen med sin far og bror samt to andre irakere blev Ammar, en af talsmændene for de afviste irakere i Brorsons Kirke på Nørrebro, torsdag anholdt og sidder nu fængslet i Ellebæk ved asylcentret Sandholm.

- Jeg kan bekræfte, at vi har anholdt fem irakere, siger vicepolitikommissær Jesper Schultz, Rigspolitiet.

To af de anholdte blev hentet, da de torsdag mødte op i Sandholm-lejren for at opfylde deres meldepligt. Ammar og hans bror blev hentet med hunde i deres lejlighed kort efter farens anholdelse. Den femte iraker har været gået under jorden indtil anholdelsen.

Ammar og hans familie har boet syv år i Danmark. De tilhører det kurdiske mindretal feyli-kurderne i Bagdad, som ifølge familiens advokat bliver udsat for forfølgelse. Advokaten har netop anmodet om, at deres sag bliver genoptaget i Flygtningenævnet.

- Politiet har ikke undersøgt, om der er individuelle hensyn at tage for de enkelte. Politiet ved jo godt, at man forsøger at genoptage nogle af disse sager. Derfor burde de lige tjekke, om der er noget i gang, inden de frihedsberøver folk, så man ikke udsætter familier for den traumatiske oplevelse, det er at blive fængslet, siger advokat Helge Nørrung.

/ritzau/