Tahiras søster til dansk politi: Hjælp os

Tahiras lillesøster skrev til dansk politi tre dage efter mordet i Pakistan og anklagede ægtemanden for at stå bag mordet på den danske kvinde. Pakistansk politi efterforsker stadig familiens rolle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også lillesøsteren til den dræbte Tahira Tabassum anklager nu offentligt Tahiras ægtemand for efter årelang mishandling og chikane at stå bag mordet. I et brev stilet til politiet i København tre dage efter mordet skriver Uzman Tabassum, at ægtemanden konstant var grov mod hende og bebrejdede hende, at hun kun havde fået to døtre og ingen sønner.

I går fortalte Tahiras kusine, Samara Ahmed, hvordan Tahira oplevede livet hos svigerfamilien i Pakistan som et fængsel. Også kusinen er medunderskriver af brevet til det danske politi, som Berlingske Tidende er i besiddelse af. Her fortæller søsteren og kusinen, at behandlingen fra ægtemanden blev værre, efter at Tahira fødte en handicappet søn: »Han blev aggressiv og mishandlede hende både verbalt og fysisk og bebrejdede hende for babyens tilstand, tvang hende til at rejse til Pakistan og forlod hende,« skriver Uzman Tabassum. Søsteren er også dansk statsborger, men bor i dag i England.

Senere i brevet berettes om, hvordan manden slog og ydmygede Tahira foran andre familiemedlemmer og samtidig truede hende på livet. Søsteren og kusinen anklager manden for at stå bag mordet på Tahira og opfordrer det danske politi til at hjælpe dem til at få retfærdighed.

Brevet er mailet til dansk politi den 22. juni, og efterfølgende blev ægtemanden anholdt og afhørt af det danske politi, men blev efter tre dage løsladt igen. Det danske politi afventer nu de pakistanske kollegers efterforskning i Kharian i Pakistan.

Her rykkede man i går et skridt nærmere mod en retslig afklaring af drabet, da drabsmanden, Tahiras svoger, formelt blev fremstillet i retten i Kharian og fængslet for de næste fire dage.

I løbet af den tid vil politiet formentlig have afklaret, om tiltalen skal udvides til tre øvrige familiemedlemmer, Tahiras svigerfader, onkel og en anden svoger, der fortsat sidder i politiets varetægt i Kharian. Her efterforsker man også, om Tahiras ægtemand i Danmark har spillet en rolle i forbindelse i drabet.

Ender politiefterforskningen med en tiltale mod familien, vil det også resultere i en arrestordre mod Tahiras ægtemand i Danmark, lyder meldingen fra politiet. Men sagen beskrives som et varmt emne lokalt, så politiet vurderes til at ville gå forsigtigt frem.