Tahiras kusine: Hun levede i et fængsel

Pakistansk politi har endnu ikke afgjort, hvor mange der sigtes i drabssagen, hvor den danske statsborger Tahira Tabassum blev skudt af sin svoger.

Tahiras kusine Samara Ahmed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tahiras liv i den familie var som i et fængsel. Hun blev slået og mishandlet, og blev holdt som fange i huset uden penge eller pas.« Sådan fortæller Samara Ahmed, kusine og nær veninde til den danske statsborger Tahira Tabassum, der blev dræbt af sin svoger den 19. juni i byen Kharian i Pakistan.

Her boede Tahira Tabassum med sine to piger på fire og seks år hos sin svigerfamilie, mens manden stadig boede i Danmark. Svogeren siger, at han var alene om at dræbe Tahira, fordi hun ikke parerede ordrer. Mens Tahiras egen familie mener, at hele svigerfamilien og dermed også ægtemanden står bag drabet.

»Hun vaskede hele familiens tøj og blev hundset med som en tjenestepige. Hendes pas var udløbet for lang tid siden, men familien nægtede at få det fornyet. Da hendes mand var på besøg i april, lovede han hende at han ville skaffe hende en fornyelse af passet, man han gjordet det aldrig,« lyder det fra Samara Ahmed, der appellerer til de danske myndigheder om, at forsøge at få børnene til Danmark. De er ikke glade for at bo hos familien, hvor de bor lige ved siden af det rum, deres mor blev dræbt i, fortæller kusinen.

Kontorchef Uffe Wolffhechel fra Udenrigsministeriets Borgerservice sagde i går, at man er i kontakt med både de pakistanske myndigheder og familierne i Kharian, men uden at der i øjeblikket er udsigt til en ændring i de to pigers liv.

Politiet i Kharian overvejer i øjeblikket, hvorvidt de udelukkende tiltaler svogeren for drabet, der skete i Tahiras soveværelse, eller om også andre fra familien kommer med på anklagelisten. Berlingske Tidende erfarer, at man i det sidste tilfælde vil udstede arrestordre på ægtemanden i Danmark også:

»Måske får vi brug for et par dage mere, inden vi kan træffe en afgørelse,« lød det i går fra den ledende stedlige politiinspektør.

Tahiras svigermor afviser, at man havde et dårligt forhold til Tahira Tabassum og mener, at drabet var et uheld. Drabsmanden selv oplyser til det lokale politi, at hændelserne på drabsaftenen ligger hen i tåger. Manden er nemlig hashmisbruger og ifølge sine egne oplysninger havde han røget store mængder hash den aften han dræbte Tahira.