Tag en tur i det fri: Dyrehaven bliver udvidet

I dag udvides Dyrehaven i Klampenborg med 80 hektar til glæde og gavn for skovens firbenede såvel som os på to ben.

Et område af Dyrehaven, som har været afspærret i over 60 år, bliver i dag åbnet op for skovens dyr og besøgende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Porse
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man siger, at græsset er grønnere på den anden side. Den frase får hjortene i Dyrehaven nu lov til at udfordre, for i dag bliver hegnet til et stort område fjernet, og der er frit lejde til at græsse på den ellers uberørte del af skoven.

Fortunens Indelukke, som området i Dyrehaven hedder, har været afspærret i over 60 år for at give ro til nye træer. Men nu efter en årrække er skoven i området blevet robust nok til at klare både hjortenes og menneskenes besøg.

Der bliver desuden etableret nye gang- og ridestier i Fortunens Indelukke til de 7,5 millioner besøgende, som Dyrehaven hvert år har. Det sker som en del af regeringens Naturpakke.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen repræsenterer i dag over 150 natur- og friluftsprojekter, som er en del af Naturpakken.

Der bliver blandt andet mulighed for at tage en frisk tur på jernhesten igennem Vesterskoven ved Silkeborg med et nyt mountainbikespor, der bliver plantet flere træer og buske i Klosterheden Plantage i Vestjylland, og vejen gennem bisonskoven på Bornholm bliver renoveret.

»Vores fælles natur kommer nu til at byde på flere overnatningsmuligheder, cykelruter, bålpladser og andre friluftsfaciliteter. Samtidig omdanner vi en række mindre nåletræsplantager til rigere skove, skaber nye skovbryn og sikrer enge med orkideer og andre sjældne arter,« siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

I alt skal der gennemføres naturprojekter over 30 millioner kroner, og de fleste bliver færdige i år.