Tab efter Bagger eksploderer

Flere årtiers største bedragerisag i dansk erhvervsliv trækker spor gennem en kriminel underverden, rockermiljø og det københavnske fitnessmiljø.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT Factorys konkurs tegner til at blive den dyreste og ubestridt mest kulørte kollaps i dansk erhvervsliv i mange årtier med tab, der kan overstige en milliard kroner.

Sagen om svindlen i det hidtil velrenommerede firma trækker nu spor gennem rockerverdenen. Og også det københavnske fitnessmiljø har været et centralt omdrejningspunkt for den formodede svindler Stein Baggers tvivlsomme netværk.

Ved siden af en arbejdsuge på 80-100 timer, var Stein Bagger instruktør hos Fitness.dk. Og det var netop i fitnesscentre, han fik kontakt med Hells Angels og det højtstående HA-medlem Brian Sandberg, der arbejdede for ham, erfarer Berlingske Tidende.

»Vores medlem har siden sidste efterår og frem til nu været ansat hos Stein Bagger som sikkerhedskonsulent. Han har arbejdet tæt sammen med Bagger og kender ham godt,« fortalte Jørn Jønke Nielsen i går.

Stein Bagger var tidligere bodybuilder og havde også mødt sin kone, erhvervskvinden Anette Uttenthal, i Fitness.dk.

»Ifølge ham selv stod han op klokken fire og arbejdede. Herefter gik han ned og trænede. Han begyndte at undervise hos os, fordi han alligevel kom hver morgen,« siger Lotte Jakobsen, centerchef i Fitness.dk på Østerbro.

Bagger skiftede fitnesscenter for et år siden: »Der skete noget med nogle biler på svenske nummerplader, og Bagmandspolitiet kom og hentede ham,« siger Lotte Jakobsen.

Mens Bagger er efterlyst af Interpol, slikker taberne sårene. Sent tirsdag kom det frem, at tabene efter krakket nærmer sig én mia. kr. Danske Bank har 350 mio. kr. i klemme, og ejerne fra JMI Invest med Asger Jensby og komikeren Finn Nørbygaard i spidsen har fået en frist på 72 timer af deres bank til at finde en redningsplan.