Tåge skaber trafikkaos på Fyn

Siden i morges har henved 50 biler været impliceret i uheld på Fyn. Motorvej E20 spærret.

Flere færdselsuheld og masser af forulykkede biler betyder lige nu omfattende problemer på Fyn-siden af motorvej E20.

»Trafikken står stille,« siger vagthavende hos Fyns Politi.

Hovedårsagen til de mange uheld menes at være tåge, kombineret med uforsvarlig kørsel. Ifølge vagthavende kører folk så tæt på hinanden, at de ikke kan nå at bremse.

Tidligere på dagen var motorvejssporene på E20 ved Middelfart blevet genåbnet, efter at ca. 30 biler var kørt galt over en periode på halvanden time.

Først blokerede et sammenstød klokken 8.40 ved afkørsel 57 trafikken i vestgående retning, og ni personer måtte på hospitalet med kvæstelser. Senere stødte to lastbiler sammen og blokerede trafikken mod øst.

Efter genåbningen gik det i galt igen. Yderligere to uheld betød, at al trafik mod Jylland blev bremset. På motorvejen omkring Ejby stødte fem-seks biler sammen to forskellige steder, kun få kilometer fra hinanden. Meldingen fra Fyns Politi lød på formentlig fire kvæstede.

Her til eftermiddag havde vagthavende ved Fyns Politi ikke noget fuldstændigt overblik over trafiksituationen på Fyn:

»Men jeg skønner, at i hvert fald de første 50 biler har været impliceret i uheld, og at i hvert fald de første 10 personer er kørt på skadestuen,« lød meldingen.

Danmarks Meterologiske Institut (DMI) har ikke udsendt tågevarsel. Vagthavende forklarer, at der skal være sigtbarhed ned til under 100 meter, før der varsles, og at sigtbarheden ingen steder er så ringe.

Alligevel skal man passe på, advarer DMI. De næste tre dage er der udsigt til lokal tåge, hvorfor trafikanter bør være ekstra opmærksomme.

Natten til mandag kommer temperaturen ned på mellem to og syv graders frost. Det kan, ifølge DMI, medføre, at der også kommer rimglatte veje.