Tåge medførte kaos: Ældre mænd klemt ihjel mellem lastbiler

Flere politikredse har haft travlt med motorvejsulykker. Ved Haderslev blev to ældre mænd slået ihjel.

Stribevis af trafikulykker omkring den nye Lillebæltsbro forårsagede timelange køer mandag den 12. marts 2018. Ulykkerne skyldtes en kombinationen af tæt tåge, for høje hastigheder og ukorrekt lygteføring. Flere kom til skade og beredskabet havde 75 mand i gang med det store oprydningsarbejde. . (Foto: Peter Leth-Larsen/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Leth-Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved tre større sammenstød på Sønderjyske Motorvej mandag formiddag var i alt fire lastvogne og 11 personbiler involveret.

To mænd fra Tinglev-området på henholdsvis 70 og 81 år blev dræbt. De var kørende sammen i en bil, som blev klemt mellem to lastbiler, oplyser politiet.

Ud over de tre hoveduheld, der alle skete omkring klokken ni, var der adskillige mindre uheld på motorvejen med skrammede og bulede biler til følge.

»Det kan blive tåget eller diset igen i aften og nat. Husk at tænde alt lyset på bilen, sænk hastigheden og hold afstand,« lyder opfordringen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

DMI havde mandag morgen varslet tæt tåge på Fyn og i Jylland, og i Sønderjylland advarede politiet tidligt mandag om sigtbarhed helt ned til 60 meter.

Politiet kunne imidlertid melde om, at bilisterne i morgentrafikken kørte for hurtigt og for tæt, og at nogle havde glemt at tænde baglygterne.

Ud over sammenstødene på Sønderjyske Motorvej skete der tre harmonikasammenstød på Lillebæltsbroen.

Også Sydøstjyllands Politi har været aktiveret med hele 11 færdselsuheld. I alt 47 biler var involveret, og 15 mennesker kom til skade. I to tilfælde var det alvorligt.

/ritzau/