T. Hansen-boss får fængselsdom for ulovligt krudt

Ejeren af T. Hansen-kæden har fået en dom på to måneders fængsel for ompakning af ulovligt fyrværkeri. Virksomheden skal samtidig betale en bøde på 250.000 kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det koster ejeren af autoudstyrskæden T. Hansen en dom på 60 dages betinget fængsel, at hans virksomhed har solgt ompakket ulovligt fyrværkeri.

Det har Østre Landsret afgjort onsdag, og dermed valgte landsretten at skærpe den oprindelige dom fra byretten, som frifandt manden.

Udover den betingede fængselsdom bliver T. Hansen straffet med en bøde på 250.000 kroner for at ompakke det ulovlige fyrværkeri. Også her valgte landsretten at skærpe byrettens dom, og bøden blev derfor sat op med 50.000 kroner.

T. Hansen har dog fået lov til stadig at sælge fyrværkeri i fremtiden. Østre Landsret fandt nemlig, at den ulovlige ompakning af krudtet var en engangsforseelse.

Den betingede fængselsdom til ejeren har en prøvetid på to år. Det betyder, at han slipper for fængsel, såfremt han ikke begår en ny lovovertrædelse i den periode.

Sagen omhandlede salg af et stort parti fyrværkeribatterier, der blev forsynet med nye etiketter. Dermed fremgik det ikke længere, at fyrværkeriet ikke måtte sælges ifølge Sikkerhedsstyrelsen. Samtidig blev T. Hansen-ejeren dømt for at tilsidesætte Sikkerhedsstyrelsens påbud om at trække batterierne tilbage.