Syv uger efter likvidering af 16-årig er politiet »ikke tæt på« gerningsmændene: »Der er masser af arbejde i sagen«

Mandag er det syv uger siden, at 16-årige Servet Abdija blev brutalt skudt ned foran sit hjem på Nørrebro i København. Selvom politiet mangler et gennembrud i sagen, er efterforskningslederen fortrøstningsfuld.

Arkivfoto: »Der er ikke noget i vores efterforskning, der tyder på, at Servet var ude i noget snavs,« siger efterforskningsleder hos Københavns Politi Robert Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Likvideringen af 16-årige Servet Abdija, der for præcis syv uger siden blev skudt ned foran opgangen til sit hjem på Nørrebro i København, er stadig et mysterium.

Tre maskerede mænd blev set forlade stedet umiddelbart efter drabet 16. oktober kl. 21, og er nu efterlyst. Men trods stor mediebevågenhed og adskillige politiressourcer er der ingen anholdte i sagen og politiet er ikke tættere på motivet bag det drab, der ifølge ordensmagten var nøje planlagt.

»Vi efterforsker stadig bredt og efter flere forskellige motiver. Det gør vi på baggrund af det, vi har hørt fra vidner og kilder. Så der er ikke sket en udvikling, så vi kan sige, at vi kigger i én konkret retning,« siger efterforskningsleder Robert Jensen fra Københavns Politi.

Politiet har tidligere sendt gerningsmandsprofiler ud af de tre personer, som vidner har set forlade stedet umiddelbart efter drabet, men er på nuværende tidspunkt »ikke tæt på« at kunne identificere de tre.

Er I på bar bund i efterforskningen af sagen?

»Nej, det er vi ikke. Der er masser af arbejde i sagen,« siger Robert Jensen, der ikke vil udtale sig om, hvorvidt politiet har nogen mistænkte.

Har I været effektive nok i jeres arbejde, når det stadig ikke er lykkedes at finde frem til de tre mænd, der er set forlade området umiddelbart efter drabet?

»Det er nok svært at få en politimand til at sige, at vi ikke har været det, og jeg synes, vi har været effektive. Der er bare meget arbejde i den her sag, og hverken det, der er sket, eller grunden til det, har stået lysende klart fra starten. Så derfor har vi måttet bruge vores kræfter meget bredt,« siger Robert Jensen.

Københavns Politi meldte tidligt ud, at Servet Abdija ikke havde forbindelse til bandemiljøet, og at drabet ikke var at betragte som en del af den verserende bandekrig i København.

Syv uger inde i efterforskningen er det fortsat politiets overbevisning, at offeret »var en god og ordentlig dreng, som passede sine aftaler med familien«.

»Der er ikke noget i vores efterforskning, der tyder på, at Servet var ude i noget snavs,« siger Robert Jensen.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Servet Abdija modtog truende beskeder på Facebook dagen før, han blev dræbt. De trusler har politiet undersøgt og vurderer ikke, at de havde betydning for drabssagen.

Hvor usædvanlig er den her sag i din optik?

»Den er heldigvis usædvanlig. Det er usædvanligt, at unge mennesker, som ikke er på kant med loven, bliver ofre for så grove forbrydelser som det her. Det er en meget kynisk og grov sag,« siger Robert Jensen.

Politiet har i alt modtaget over 160 henvendelser i sagen.

Ikke alle vidneafhøringer er endnu færdiggjort, ligesom der fortsat mangler svar på nogle af de tekniske undersøgelser fra gerningsstedet ved Ragnhildgade 48 på Nørrebro.