Syv irakere sendt hjem

Rigspolitiet har i dag sendt syv udviste irakere hjem til Irak. Ingen af de udsendte stammer fra ransagningen i nat af Brorsons Kirke.

Foto: Stig Nørhald, Scanpix (arkivfoto)

På dagen, hvor 19 irakere blev anholdt i Brorsons Kirken på Nørrebro, valgte Rigspolitiet samtidig at sende syv udviste irakere retur til deres hjemland.

Der er ifølge Rigspolitiet tale om fem mænd og to kvinder, som alle er accepteret tilbagetaget af de irakiske myndigheder i henhold til tilbagetagelsesaftalen af 13. maj 2009. Ingen af de udsendte stammer fra ransagningen i nat af Brorsons Kirke.

Udsendelsen var ledsaget og forløb i følge Rigspolitiet uden problemer.

Opholder sig på hemmelig adresse
Chefen for Rigspolitiets udlændingeafdeling, vicerigspolitichef Hans-Viggo Jensen, fortæller, at man torsdagen igennem afhørte irakerne fra kirken for at fastslå deres identitet.

I alt blev 19 mænd anholdt i kirken. Kvinder og børn opholder sig ifølge organisationen Kirkeasyl samlet på en indtil videre hemmelig adresse.

Ifølge vicerigspolitichefen er tre af mændene fra kirken nu blevet godkendt af de irakiske myndigheder, der dermed er villige til at tage dem tilbage.

- Så er der 10 sager, der er blevet forelagt, og som foreløbigt er blevet afvist, fordi deres identitet ikke kan fastslås med sikkerhed ud fra de identitetsoplysninger, vi er i besiddelse af. De skal nu præsenteres for den irakiske delegation, der kommer i næste uge, siger han til Ritzau.

Dertil kommer yderligere to sager, som stadig er under undersøgelse i Irak, samt yderligere et par personer, hvor særlige forhold gør sig gældende.

Forud for anholdelserne på Nørrebro sad der 19 irakere frihedsberøvet. De skal også undersøges nærmere af den irakiske delegation.