Syv DSB-automater ødelagt omkring nytår

Selv om syv billetautomater blev ødelagt af hærværk omkring nytåret, er det ifølge DSB billigt sluppet sammenlignet med tidligere.

Læs mere
Fold sammen

DSBs billetautomater slap nådigt gennem nytårsaften.

Nytåret er ellers traditionelt en tid, hvor billetautomaterne lever livet farligt. Men siden årsskiftet 2007/2008 er automaterne blevet lukket forud for den store aften, og det har taget toppen af hærværk mod automaterne.

»Det viser sig at lukningen er et effektivt værn mod hærværk, der koster DSB, skatteborgerne og kunderne mange penge. Udskiftningen af én automat beløber sig til 250.000 kroner,« siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov, i en skriftlig kommentar.

I alt meldes syv automater ødelagt eller forsøgt ødelagt. Niveauet har de senere år ligget på omkring ti automater. Det er dog langt fra niveauet fra årsskiftet 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne. Dengang blev hele 47 automater ødelagt.

De syv ødelagte automater i år dækker over to billetautomater i Ringsted og en i henholdsvis Lunderskov, Vejle, Thyregod, Mørke og Kolind. Fire af de syv automater er i drift igen.

De steder, hvor automaterne endnu ikke er i drift, kan man købe billetter hos togpersonalet.

»Når stationens billetautomat er ude af drift, får togpersonalet besked på SMS,« forklarer Tony Bispeskov.