Syv danskere mangler at give lyd fra sig i Nepal

Listen over danskere, der ikke er hørt fra efter lørdagens jordskælv i Nepal, er nu nede på syv personer.

Foto: MENAHEM KAHANA. Listen over danskere, der ikke er hørt fra efter lørdagens jordskælv i Nepal, er nu nede på syv personer.
Læs mere
Fold sammen

Frygten for, at danskere er kommet til skade eller har mistet livet i det kraftige jordskælv i Nepal lørdag, bliver stadig mindre.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser tirsdag aften, at man nu mangler at få livstegn fra syv danskere, der formodes at opholde sig i landet.

Listen er dermed på et døgn skrumpet ned fra omkring 40 til nu syv.

Centerchef Ole Egberg Mikkelsen fra Udenrigsministeriets Borgerservice sagde tidligere tirsdag, at den manglende kontakt til danskerne ikke nødvendigvis er alarmerende.

»Der er mange steder i Nepal, der er svært tilgængelige, og der er jo mange, der tager til landet for at trekke og opholde sig i bjergene. Og der kan man altså godt lige skulle bruge nogle dage på at vandre ned til den nærmeste landsby for at få mobildækning,« sagde Ole Egberg Mikkelsen.

Medarbejdere fra Udenrigsministeriet rejser i øjeblikket rundt på hospitaler i den hårdt ramte hovedstad, Kathmandu, for at undersøge, om der skulle være danskere indlagt, ligesom man forsøger at komme i kontakt med indkvarteringssteder nær populære vandreruter i bjergene.

Jordskælvet i Nepal, der blev målt til 7,9 på Richterskalaen, efterlod store dele af landet totalt ødelagt. Dødstallet efter jordskælvet er tirsdag steget til over 5.000 personer, mens 7.000 personer er blevet kvæstet. Tallene ventes at stige yderligere de kommende dage.