Syrienskriger får alligevel ikke frataget sin opholdstilladelse

Flygtningenævnet har omstødt sagen om opholdstilladelse til den første formodede syrienskriger, så vedkommende alligevel kan vende hjem til Danmark. S og K mener, reglerne bør strammes yderligere.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

Den formodede syrienskriger, der som den første fik frataget sin opholdstilladelse, kan alligevel vende hjem til Danmark, skriver dr.dk.

Flygtningenævnet har omstødt Udlændingestyrelsens afgørelse i sagen.

»Det er korrekt, at Flygtningenævnet har omgjort en af sagerne,« siger Stig Torp Henriksen, sekretariatschef i Flygtningenævnet, til DR Nyheder.

Han vil dog ikke kommentere den konkrete sag, men Flygtningenævnet skriver i sin afgørelse, at der ikke er nogen grund til at antage, at manden siden 1. marts i år har deltaget i aktiviteter, der er til fare for Danmarks sikkerhed.

1. marts 2015 er den dato, loven om syrienskrigere trådte i kraft, og loven gælder altså ikke med tilbagevirkende kraft.

På baggrund af afgørelsen mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), at der kan strammes yderligere op i forhold til syrienskrigere.

Hun fortæller i den forbindelse, at justitsministeren i øjeblikket arbejder med et forslag, der gør decideret indrejse i Syrien ulovlig.

De Konservatives indfødsretsordfører, Naser Khader (K), undrer sig også over Flygtningenævnets afgørelse.

Han mener, den formodede syrienskriger vil udgøre en sikkerhedsrisiko, hvis han vender tilbage til Danmark, og derfor vil han også gerne se nærmere på loven.