Syriens »Anne Frank« er angiveligt reddet ud af Aleppo

7-årige Bana Alabed, der er blevet kaldt »Syriens Anne Frank«, er angiveligt reddet ud af Aleppo. Bana Alabed har sammen med sin mor givet tusindvis af følgere på Twitter opdateringer fra krigens gru.

Den 7-årige Bana Alabed tweeter fra Aleppo. Fold sammen
Læs mere

7-årige Bana Alabed, der de seneste tre måneder dagligt har sendt små beskeder ud fra det østlige Aleppo, er angiveligt blevet reddet ud af byen.

Pigens naive betragtninger om, hvordan man som barn oplever veninders død og hvordan bomber ødelægger ens hjem, bliver fulgt af mere end 300.000 på Twitter, og hun har fået tilnavnet »Syriens Anne Frank«

Det var journalist og aktivist Hadi Abdullah, der var først med nyheden om, at Bana Alabed angiveligt kom ud af Østaleppo tidligere i dag.

»7-årige Bana Alabed, der var tvunget til at forlade sit hjem efter at have fortalt verden om Aleppos lidelser, er endelig kommet i sikkerhed,« skrev han på Twitter, og oploadede et foto af sig selv og Bana Alabed.

Også Ahmas Tarakji, der står i spiden for Syrian American Medical Society, har på sin twitter-profil beskrevet, at Bana Alabed sammen med andre børn i dag er reddet ud af Aleppo.

Bana Aabed boede sammen med sin familie i den østlige del af Aleppo, som var under oprørernes kontrol. Byen har været under intenst bombardement af syrisk og russisk militær de seneste måneder og til sidst kom bomberne så tæt på, at familien troede, de skulle dø.

»Jeg er meget bange for, at jeg dør i aften. Bomberne slår mig ihjel nu«, skrev hun i en kommentar til en video, hvor man kunne høre bomberne i baggrunden.

I sine tweets har Bana al-Abed bedt om hjælp fra politikere og det internationale samfund og forklarer blandt andet, at byen mangler mad. Senest rettede hun og hendes mor en direkte appel til Michelle Obama.

I et interview med BBC fortalte hendes mor tidligere, at hun har undervist Bana al-Abed i engelsk, siden datteren var fire år gammel. Bana al-Abed drømmer om at blive lærer en dag, men har ikke været i skole siden sidste år på grund af krigen.

Bana Alabed og hendes mor har endnu ikke selv opdateret deres fælles twitter-profil om den påståede redning. Den seneste opdatering er 20 timer gammel. Her skriver moderen Fatamah:

»Kære @MevlutCavusoglu & @rt_erdogan (Tyrkiets udenrigsminister og tyrkiets præsident, red) please please please lad denne våbenhvile vare ved og få os ud nu. Vi er så trætte. Fatemah«