Sygeplejersker i det offentlige tjener mindst

Offentlig ansatte sygeplejersker tjener væsentligt mindre end kollegaerne i det private. Hvis ikke forholdene forbedres, kan det få store konsekvenser.

Når en offentlig ansat sygeplejeske har været på arbejde i en time, har hun tjent 175 kroner inklusiv pension. Hendes kollega, der arbejder på et privathospital, tjener derimod 227 kroner i timen. Det betyder, at sygeplejersker ansat i den offentlige tjener 23 procent mindre end en privatansat med samme arbejdsfunktion og uddannelse.

Det viser Danmarks Statistiks løntal for 2006, skriver Dansk Sygeplejeråds blad Synergi.

- Der er en alt for stor lønforskel på de to sektorer. Så hvis ikke de offentlig ansatte får en markant lønfremgang ved de igangværende overenskomstforhandlinger, forudser jeg, at flere og flere af vores medlemmer vil søge over i de private stillinger, fordi løn og ansættelsesforhold ganske enkelt er bedre, siger sygeplejerskernes formand, Connie Kruckow.

Den seneste undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at der mangler over 1500 sygeplejersker i sundhedsvæsnet, og at mange sygehuse oplever, at det er svært at tiltrække sygeplejersker til ledige stillinger.

ritzau/