Sygemeldinger har forsinket svindelsag i 31 måneder

Københavns Byret har mistet tålmodigheden efter talrige udsættelser. Straffesag mod fem mænd splittes op i to.

Entreprenørfirma leasede gravemaskiner, mørtelværk, betonknusere og andre maskiner i en heftig trafik, som om flere af maskinerne faktisk ikke fandtes, hævder Københavns Politi i sag om økonomisk kriminalitet for mere end 80 millioner kroner. Free/Www.colourbox.com/arkiv Fold sammen
Læs mere

København. En straffesag om grov økonomisk kriminalitet og afpresning er torsdag blevet skilt ad i to dele.

Københavns Byret har taget konsekvensen af, at sagen har været forsinket i mere end to år og seks måneder.

Igen og igen er retsmøder blevet udsat og aflyst, fordi den formodede hovedmand i sagen om omfattende kriminalitet i FH Byg ApS. er kommet med talrige sygemeldinger.

Flere gange undervejs har anklagemyndigheden ytret tvivl om, hvor dårlig den 47-årige BH egentlig er.

Torsdag har retten imidlertid besluttet at udskille sagen mod BH. Dermed kan processen mod de fire øvrige tiltalte, heriblandt BH's far, nu gå i gang.

Ifølge den oprindelige plan skulle første retsmøde have været holdt i januar 2015, men i dag - 31 måneder senere - er anklageskriftet end ikke blevet læst op.

Tiltalen drejer sig om bedrageri mod leasingselskaber med mørtelværk, gravemaskiner, andre maskiner og også skattesvig optræder i sagen. Det samlede beløb er oppe på 87 millioner kroner.

BH anklages desuden for sammen med et medlem af Bandidos at have udsat en mand for afpresning gennem fire år frem til en dag i marts 2013. Den dag begik manden selvmord. I et afskedsbrev beskrev han, hvad han havde været udsat for.

De fem tiltalte nægter sig skyldige.

/ritzau/