Sygehusene får en halv milliard mindre end ønsket

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om en aftale, der giver de danske sygehuses økonomi en indsprøjtning på 1,5 milliarder kroner.

Sygehuse får halv milliard mindre end håbet. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter hårde forhandlinger er regeringen og Danske Regioner blevet enige om, at give de danske sygehuses økonomi en indsprøjtning på 1,5 milliarder kroner, skriver TV2.

Regionerne havde ellers krævet to milliarder for at kunne undgå nedskæringer.

»Sundhed er en klar prioritet for denne regering, og derfor glæder det mig også, at vi på trods af en stram tidsplan og en endnu strammere økonomi har fundet penge til at håndtere de stigende medicinudgifter og byggeriet af de nye supersygehuse. Regeringen vil fortsætte prioriteringen af sundhedsvæsenet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, og derfor vil vi i løbet af efteråret fremlægge en status på sundhedsområdet, som vil danne grundlag for yderligere tiltag,« skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en pressemeddelelse.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er godt tilfreds med aftalen, der dog betyder stramme budgetter for regionerne i fremtiden. Han forklarer til TV2, at den økonomiske situation er skyld i, at det ikke var muligt at få mere ud af forhandlingerne.

Aftalen om regionernes økonomi for 2016 indeholder blandt andet et løft på en halv milliard kroner til blandt andet kræft, kronikere og psykiatri.

Derudover skal der fastsættes få, ambitiøse og forpligtende nationale mål for sundhedsvæsenet og udarbejdes en samlet plan for et nært og sammenhængende sundhedsvæsen, skriver Finansministeriet.