Sygehusansatte står foran fyring

Mens der er løfter om et bedre sundhedsvæsen er sygehusene i gang med at fyre ansatte.

Mens sygehusene skriger på sundhedspersonale for at få dagens opgaver lavet og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen med millardinvesteringer lover et sundhedsvæsen på vej mod verdensklasse, er sygehusene godt i gang med at spare og fyre ansatte.

Som det første af landets fem regioner har Hovedstadsregionen meldt sit budget ud for næste år, og det tegner ikke lovende for patienterne.

Regionens lokomotiv, Rigshospitalet står alene for at skulle spare næsten 40 millioner kroner. Halvdelen af beløbet skal hentes ved fyringer, og det svarer helt konkret til 61 stillinger spredt over hele huset, meddeler direktør Jørgen Jørgensen til DR Nyheder.

På hospitalerne i Hvidovre og Glostrup skal der i 2008 spares i alt knap 20 millioner på driften eller det samme som på Rigshospitalet.

DR Nyheder Research har forsøgt at få næste års budgetter fra de øvrige regioner, men på grund af overgangen fra amter til regioner har det taget lidt længere tid at få tallene klar.

Men generelt gælder det for alle sygehusene, at de på trods af stramme budgetter for næste år samtidig skal øge produktiviteten med 2%.Kilde: DR Nyheder

.