Sygehus lader ansatte skjule deres efternavn

Det Nye Universitetshospital i Aarhus vil gøre det frivilligt for ansatte at vise efternavn på navneskilte.

Fremover vil læger og sygeplejerske ikke behøve at oplyse deres efternavn på et navneskilt, hvis de arbejder på Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Scanpix/Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

Patienterne kommer i fremtiden til i højere grad at være på fornavn med læger og sygeplejersker på det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Hovedsamarbejdsudvalget har nemlig lavet nye fællesregler for sundhedspersonalets navneskilte, som betyder, at det bliver frivilligt for personalet, om de vil have efternavnet på brystlommen. Det skriver DR P4 Østjylland.

Det er for personalets skyld, fortæller Charlotte Thorup, der er næstformand for udvalget og fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer.

- Det er for at beskytte sig, så man ikke kan findes af patienter og pårørende, hvis man eksempelvis har et specielt efternavn, forklarer hun til DR P4 Østjylland.

Reelt har det længe været sådan på for eksempel skadestuen, at personalet kunne droppe efternavnet. Nu bliver det så bredt ud.

- Det har ikke været et problem indtil nu, så det tror jeg heller ikke, det bliver fremadrettet.

Sygeplejerskernes fagforening, DSR i Region Midtjylland, råder medlemmerne til at bruge den delvise anonymitet, hvis de er utrygge.

- Det er der ikke nogen sikkerhedsmæssige argumenter mod i forhold til patienterne, siger næstformand Gert Petersen til DR P4 Østjylland.

Samtidig bliver der ryddet op i betegnelser som "reservelæge" og "specialansvarlig sygeplejerske", sådan så der i stedet blot vil stå "læge" og "sygeplejerske".

Den ændring er dog ikke for personalets, men for patienternes skyld.

- Det skal være et dansk ord, som patienter og pårørende kan forstå, når de ser navneskiltet.

/ritzau/