Syge og ledige bliver ofre for langsom sagsbehandling

Ankestyrelsens lange sagsbehandling skader syge og ledige, der venter på en afgørelse, inden de kan komme videre i deres liv. Ekspert advarer om, at ventetiden blokerer for samarbejdet mellem borgerne og kommunerne. Efter årelang kritik lover Ankestyrelsen, at ventetiden bliver kortere.

Læs mere
Fold sammen

Borgerne bliver sorteper, når Ankestyrelsen bruger op mod et år eller længere på at behandle en klage over en kommunal afgørelse, skriver Ugebrevet A4.

To år efter en reform af klagesystemet er sagsbehandlingstiden i gennemsnit otte måneder for arbejdsskadeklager og seks måneder for social- og beskæftigelsessager. Nogle borgere venter meget længere.

En af dem er Henrik Kallesøe fra Otterup, som har ventet i mere end tre år på en afgørelse fra Ankestyrelsen.

Efter et forkert løft af en arbejdsmaskine i august 2011 fik han en skade på rygsøjlen. Det betyder, at han nu kun kan arbejde tre timer hver dag.

Siden 2013 er hans krav på arbejdsskadeerstatning cyklet rundt mellem Nordfyns Kommune, Ankestyrelsen og speciallæger. Og for nylig meddelte Ankestyrelsen, at hans afgørelse er udsat til december.

»Systemet er umenneskeligt på grund af den lange ventetid og fejl i sagsbehandlingen. De seneste tre år har været et helvede at leve i, fordi man har været låst i systemet og ikke kan komme videre,« siger Henrik Kallesøe og fortsætter:

»Min sag er så velbelyst, at Ankestyrelsen ikke har brug for flere oplysninger, så jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal vente til december,« siger Henrik Kallesøe til Ugebrevet A4.