Sydkoreanske børn bortadopteres fejlagtigt til Danmark

Ifølge foreningen for voksne adopterede fra Korea bliver sydkoreanere bortadopteret ved en fejl, ligesom der er fejl og mangler i flere sager.

Sydkoreanske børn, der aldrig skulle have været bortadopteret, sendes til Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydkorea regnes som et pålideligt land, når danskere beslutter at adoptere et barn. Men det er måske alt for naivt.

For ifølge Korea Klubben, en forening for voksne adopterede fra Korea, er der sjuskefejl og store mangler også i sagerne fra Sydkorea, skriver Politiken.

Nanna Falk, der er bestyrelsesmedlem i i Korea Klubben, der er en social og kulturel forening for omkring 500 voksne adopterede fra Korea, forklarer, at der mangler informationer og papirer på de adopterede, der ender i Danmark:

»Vi ser også eksempler på adopterede, der aldrig skulle have været bortadopteret; børn, der var blevet væk, var løbet hjemmefra eller placeret på et børnehjem midlertidigt,« siger hun til Politiken.

Siden Korea-krigen er flere end 200.000 børn blevet bortadopteret fra Korea - herunder er der flere, der er blevet adopteret af danskere.

Det har tidligere været fremme, at børn fra eksempelvis Etiopien blev narret væk fra deres forældre for så at blive adopteret til vestlige lande.

Ifølge Politiken er der også skandaler og eksempler på snyd og svindel med adoptioner af børn fra Indien, Vietnam, Guatemala, Nepal, Colombia, Nigeria og Rumænien.

Men nu er der ifølge Politiken en lov på vej, der skal sikre mod svindelen med bortadoptionerne fra de lande, som danskerne adopterer børn fra.

Den skal førstebehandles 23. oktober. Samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten står bag forslaget.