Sydkorea har ikke fået dansk anmodning i dressurryttersag

De sydkoreanske myndigheder siger, at de ikke har modtaget en officiel anmodning fra Rigsadvokaten i Danmark.

Sydkorea kræver officielt sydkoreaner udleveret SOUTHKOREA-POLI
-arkiv- Se Ritzau Sydkorea kræver officielt sydkoreaner udleveret - - - South Korea's Chung Yoo-ra, then known as Chung Yoo-yeon, performs during the equestrian Dressage Team competition at the Dream Park Equestrian Venue during the 17th Asian Games in Incheon, South Korea, September 20, 2014. Picture taken on September 20, 2014. REUTERS/Kim Hong-Ji Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

København. Rigsadvokaten oplyste fredag, at man har bedt de sydkoreanske myndigheder om flere oplysninger, før man kan tage stilling til, om dressurrytteren Chung Yoo-ra kan udleveres til sit hjemland.

Men ifølge de sydkoreanske myndigheder har man ikke modtaget en officiel anmodning om yderligere oplysninger.

Det skriver Yonhab, der er Sydkoreas officielle nyhedsbureau.

- Vi har endnu ikke modtaget en officiel anmodning fra Danmark. Når vi gør det, vil vi gøre vores bedste for at imødekomme den så hurtigt som muligt, siger en talsperson fra det sydkoreanske efterforskningshold til Yonhab.

Chung Yoo-ra blev 1. januar anholdt. Dagen efter blev hun varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skete, fordi Sydkorea har begæret hende udleveret. Myndighederne mistænker hende i en stor skandalesag i landet.

På mandag udløber varetægtsfængslingen, men Rigsadvokaten sagde altså fredag, at man har brug for flere oplysninger, før man kan afgøre, om hun kan udleveres eller ej.

Den 21-årige kvinde kom sammen med sit 19 måneder gamle barn og en barnepige til Danmark i september. De opholdt sig på en adresse i Aalborg-forstaden Gug, da hun blev anholdt.

Chung Yoo-ra har forklaret, at hun opholdt sig i Danmark, fordi hun er dressurrytter på højt plan. I den forbindelse har hun et samarbejde med et hestesportscenter i Vodskov.

Hun er internationalt efterlyst for i ledtog med sin mor at stå bag en omfattende sag om korruption og svindel.

Sagen trækker tråde til den suspenderede præsident Park Geun-hye, som afventer en rigsretssag. Præsidenten er veninde med moren til den fængslede kvinde.

I grundlovsforhøret afviste Chung Yoo-ra, at hun skulle have svindlet. Men hun erkendte at have underskrevet papirer, som hendes mor har forelagt hende.

Anholdelsen og fængslingen af Chung Yoo-ra vakte stor opmærksomhed i Sydkorea, og journalister fra mange medier strømmede til Nordjylland.

/ritzau/