Syddansk Universitet vil overvåge elever under eksamen

Et nyt program vil overvåge eleverne på Syddansk Universitet, når de går til eksamen.

Det hedder Exam Monitor, og det skal i fremtiden forhindre eksamenssnyd på Syddansk Universitet.

Programmet er udviklet af universitetets IT-afdeling, og det vil med faste intervaller registrere, hvad der sker på skærmen hos de studerende ved at tage screenshots, ligesom det vil holde øje med de programmer, der kører på de studerendes computer, skriver Fyens Stiftstidende onsdag.

Det er særligt fildelingstjenester som Dropbox og sociale medier som Facebook og Twitter, universitetet vil holde øje med.

Programmet adskiller sig ved ikke at blokere tjenester, som ellers har været den hidtidige praksis, når universiteter har forsøgt sig med forskellige foranstaltninger for at forhindre snyd ved skriftlige eksamener.

I stedet vil de forskellige screenshots blive samlet i en rapport, som eleverne i øvrigt har adgang til efterfølgende.

»Blokering af tjenester begrænser både, hvad de studerende og vi som institution ønsker. De studerende ønsker at kunne tage deres egen computer med uden at komme i en kunstig situation, hvor almindelige og tilladte hjælpemidler bliver blokeret,« forklarer IT-chef Kurt Gammelgaard Nielsen til Fyens Stiftstidende.

De studerende har taget godt imod værktøjet, der blev testet ved eksaminer i januar, og SDU oplyser videre, at man har fået blåstemplet programmet af både Datatilsynet og Kammeradvokaten, der ikke har fundet juridiske problemstillinger ved overvågningen.