Svømmeklub politianmeldt efter dødsulykke

Ledelsen i Ringsted Svømmeklub risikerer nu at blive straffet for ulykke med træningsmaskine, der kostede 12-årig pige livet.

Ledelsen i Ringsted Svømmeklub er blevet meldt til politiet af Arbejdstilsynet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dødsulykken der 29. april kostede en 12-årig pige livet i Ringsted Svømmehal, får med stor sandsynlighed retslige konsekvenser for ledelsen i Ringsted Svømmeklub.

Arbejdstilsynet har netop indstillet til politiet, at der rejses tiltale mod de ansvarlige i klubben for brud på arbejdsmiljøloven efter de tekniske undersøgelser og afhøring af vidner nu er færdiggjort, skriver Ringsted Dagblad.

Den 12-årige pige døde af de kvæstelser, hun pådrog sig i hovedet, da et såkaldt træningstårn faldt ned over hende, da hun lå og lavede øvelser på gulvet i svømmehallen.

Arbejdstilsynet har konkluderet, at maskinen ikke var fastspændt, som loven eller foreskriver, og det netop var årsagen til, at tårnet væltede, da en anden person trak i tårnets vægtkabler fra en uheldig retning.

Da ulykken indtraf, var det ikke første gang, at det flere hundrede kilo tunge træningstårn var væltet. Over for TV 2 Øst har svømmeklubbens formand, Kim Jørgensen, tidligere erkendt, at tårnet var væltet under lignende omstændigheder, og man derfor planlagde at fastspænde det med kæder. Men det nåede svømmeklubben aldrig, før det fik fatale konsekvenser for et af klubbens unge medlemmer.

Jurister skal se på sagen

Hos politiet vil man nu lade egne jurister gennemgå indstillingen, før der tages stilling til, om der skal rejses sigtelse mod Ringsted Svømmeklub, skriver Dagbladet Ringsted.

- Vi har igennem de sidste måneder afhørt et hav af vidner i sagen, og skal nu til at samle alle trådene, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Dagbladet Ringsted.

Ledelsen i Ringsted Svømmeklub har ikke ønsket at kommentere politianmeldelsen.