Svinkløv Badehotel kan nu genopføres - og udvides

Kystdirektoratet har givet dispensation til, at Svinkløv Badehotel kan genopføres på samme beliggenhed, som det havde, indtil det brændte ned sidste år. Den nordjyske vestkyst kan nu se frem til igen at have et badehotel, der endda kan udvides.

Billede af Svinkløv Badehotel, før det brændte ned i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Ejerne af Svinkløv Badehotel har nu fået en officiel dispensation til at genopføre badehotellet på samme sted, hvor det stod indtil sidste år.

Siden Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden i september sidste år, da defekte varmelegemer i en tørretumbler startede en ustoppelig brand, har der været planer om at genopføre det kendte badehotel.

Men det kræver en dispensation fra loven om klitfredning, der har til formål at bevare klitterne og netop undgå eksempelvis byggeri. En sådan dispensation er nu faldet på plads, hvorfor byggeriet snart kan begynde.

Og der er også fundet plads til en dispensation til at udvide Svinkløv Badehotel yderligere, end det oprindelig var før branden.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

»Svinkløv Badehotel kan blive genopført i klitfredningszonen, fordi Naturbeskyttelsesloven gør det muligt at dispensere blandet andet i tilfælde af brand«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

»Svinkløv Badehotel kan blive genopført i klitfredningszonen, fordi Naturbeskyttelsesloven gør det muligt at dispensere blandet andet i tilfælde af brand. Derudover har vi fundet mulighed i loven til at kunne give dispensation til en mindre udvidelse. Den vil blive brugt til at opfylde de gældende regler om varmeisolering, handicapadgang og brandsikkerhed, så gæsterne kan indlogere sig i et hotel, der lever op til nutidige krav,« siger områdechef i Kystdirektoratet, Hans Erik Cutoi-Toft i en pressemeddelelse.

Ifølge Kystdirektoratet er dispensationen til udvidelsen blandt andet givet, fordi Svinkløv Badehotel, ikke overraskende, skal bruges til hotelvirksomhed.

Den største udvidelse skal desuden ligge under jorden, hvor kælderen bliver dobbelt så stor, som den var under det gamle hotel.