Svensk tv siger nej til stor nordisk filmsatsning

Sveriges Television trækker sig fra ambitiøst filmprojekt, bygget over Jan Guillous romaner om tempelridderen Arn - med dansk instruktør og danske skuespillere.

Sveriges Television (SVT) meddelte mandag, at det ikke vil bidrage til finansieringen af, hvad der er blevet kaldt den største nordiske filmsatsning nogen sinde: Filmatiseringen af Jan Guillous romantrilogi om tempelridderen Arn Magnusson.

Efter planen skal der komme to spillefilm og en tv-serie ud af det ambitiøse projekt med et budget på 170 mio. kr. Optagelserne er overstået, og de blev gennemført med den danske instruktør Peter Flinth og en rolleliste, der bl.a. tæller de danske skuespillere Mads Mikkelsen og Jakob Cedergren.

- Det materiale, vi har set, indeholder ikke den kvalitet, som vi havde forventet, siger Gunnar Carlsson fra SVT til selskabets hjemmeside.

Også Danmarks Radio (DR) er med til at finansiere projektet. DR's dramachef, Ingolf Gabold, siger til Politikens hjemmeside, at man på DR er "noget bestyrtede".

- Når hovedaktøren trækker sig, er jeg selvfølgelig spændt på at se, hvad der sker, siger Ingolf Gabold, som ikke ved, om filmen kan overleve uden pengene fra SVT.

/ritzau/