Svensk restaurant-kæde indtager Danmark med særligt koncept: ingen tjenere

Københavnerne bliver de første herhjemme, der kan prøve kræfter med tapas i omgivelser, der minder om et cirkus, og hvor maden bestilles via en app.

Når den svenske restaurantkæde Pincho Nation fredag slår dørene op i Fiolstræde tæt ved Nørreport Station i det indre København, er det med et særligt koncept.

Det skriver dagbladet Børsen.

For restauranten har ingen egentlige tjenere - i stedet bestiller gæsterne de tapas-inspirerede retter via en app på mobilen og henter dem derefter selv i baren. Også betalingen foregår i appen. Der er dog, hvad Pinchos Nation kalder værter, tilstede, der skal sørge for, at gæsterne får en god oplevelse.

København og Danmark får de kommende år formentlig flere filialer af Pinchos Nation, dvs. restauranter, der er indrettet med kulørte lamper og røde velourstole, som giver en stemning, der leder tankerne hen på cirkus og Moulin Rouge.

»Vi regner med, at de første fire skal ligge i København. Den første åbner på fredag, men vi er allerede i gang med at finde lokaler til nummer to, som vi regner med at åbne her til efteråret,« siger kædens danske direktør Flemming Christophersen til avisen.

På blot fem år har Pincho Nation åbnet 44 restauranter i Sverige og enkelt i Oslo.