Svensk politi tjekker Peter Madsens dna

Svensk politi vil tjekke, om Peter Madsen kan knyttes til svenske drab, når de får adgang til dansk register.

Peter Madsen skal have opholdt sig en del i Skåne, hvilket angiveligt har vakt det svenske politis interesse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

1. november kan politiet i Danmark og Sverige søge i hinandens dna-registre for at se, om uopklarede forbrydelser kan være begået af personer i nabolandet.

I den forbindelse vil politiet i Skåne undersøge, om Peter Madsen, der er mistænkt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd, kan sættes i forbindelse med uopklarede drab i Sverige.

Det oplyser den svenske tv-station TV4.

»I løbet af november vil vi køre alle de drab, som vi ikke har opklaret gennem det danske register, også Peter Madsens, det sker helt automatisk,« siger kriminalkommissær Mattias Sigfridsson til tv-stationen.

Han er det svenske politis kontaktperson i forbindelse med drabet på Kim Wall.

Peter Madsen skal have opholdt sig en del i Skåne, hvilket angiveligt har vakt det svenske politis interesse.

»Vi har et enkelt tilfælde, der kan minde om denne sag,« siger Bo Lundqvist, der er chef for det skånske politis afdeling for uopklarede sager, den såkaldte cold case-gruppe, til TV4.

Peter Madsen er mistænkt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd 10. august eller om natten til 11. august. Derefter skal han have parteret liget og kastet delene i havet.

Den 21. august findes svenskerens torso - altså krop uden hoved, arme og ben - i vandet ud for Vestamager. Og fredag blev hendes hoved og ben fundet i Køge Bugt.

I retten og overfor politiet har Peter Madsen fortalt, at Kim Wall døde, da hun fik en låge på ubåden i hovedet. Han valgte at "begrave hende til søs", men han har insisteret på, at han smed kroppen ud i ét stykke.

De retsmedicinske undersøgelser modsiger dog hans forklaringer. Hovedet har ikke skader, der tyder på, at hun har fået noget tungt i hovedet. De viser også, at liget er blevet parteret med en sav.