Svensk journalist stadig savnet - Ubådsejer anholdt og sigtet for drab

Verdens største privatbyggede ubåd 'Nautilus' med to personer, u-bådens ejer Peter Madsen samt en journalist ombord, er fredag d. 11. august 2017 meldt savnet, efter den ikke er vendt tilbage til sin kajplads. Politiet er her på vej til Middelgrundsfortet for at lede efter ubåden. Ejeren af ubåden, Peter Madsen er siden blevet sigtet for drab (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Peter Madsen, ejeren af ubåden Nautilus, er blevet anholdt og sigtet for drab på en svensk journalist. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab, og har forklaret, at han satte kvinden af ved spidsen af Refshaleøen omkring klokken 22.30.

Politiet oplyser i meddelelsen, at det ikke har været muligt for dykkere at komme ind i ubåden, der ligger på syv meters dybde i vandet. Ubåden skal først stabiliseres før den kan bjærges. Ifølge politiet vil det ske i løbet af lørdag.

Det var den svenske journalists kæreste, der natten til fredag meldte kvinden og ubåden savnet. I løbet af morgenen har en større eftersøgning af ubåden været sat i værk, og klokken 10.30 blev båden set ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Umiddelbart inden klokken 11.00 sank båden pludselig og ejeren, Peter Madsen, blev reddet op af vandet.

Peter Madsen vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling oplyser politiet.

Politet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, der kan have set ubåden enten i havnen eller på havet.

»Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje. Vi vil udsende en ny pressemeddelelse, når det har været muligt at komme ind i ubåden, eller når der foreligger andre væsentlige nye oplysninger i sagen,« siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en pressemeddelelse.

Den svenske kvindelige journalist beskrives som: 160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.