Svensk advarsel: Sex med danskerne smitter

På et seminar i morgen vil svenske sex-organisationer advare mod sex-grænsehandel i København. Danskerne har "en overflod af swingerklubber og bøssesaunaer og massageklinikker."

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To svenske organisationer giver nu deres landsmænd en advarsel med på rejsen til Danmark: Sex med danskerne smitter - men ikke på den fede måde.

I morgen vil to organisationer fremlægge en rapport, som blotlægger nogle af de sex-risici, som især København byder på, og det er ifølge SVT og thelocal.se ikke småting.

"Den danske hovedstad har en overflod af sexklubber, massageklinikker og swingerklubber," skriver The Local, der er Sveriges engelsksprogede nyhedstjeneste, og Svt tilføjer problemet med "saunaer, som især tiltrækker homoseksuelle mænd."

De to organisationer, som har udarbejdet rapporten på vegne af Malmø og Region Skåne, er sexoplysningsforbundet RFSU og den svenske organisation for bøsser og lesbiske, RFSL. De har benyttet sig af en onlinerundspørge, og 457 personer, fortrinsvis mænd, har svaret, og 56 pct. af de pågældende har inden for det seneste år haft sex med en eller flere personer med bopæl i Danmark.

Og det er slemt, fordi danskerne i højere grad end skåningerne har hiv og andre seksuelt overførte sygdomme, og fordi danskerne tillader former for sex, som svenskerne ikke vil have. Bl.a. er det lovligt at købe sig til sex i Danmark, men ikke i Sverige.

Formanden for RFSL i Skåne skriver ifølge SVT i pressemeddelelsen: "Det er åbenbart, at skåninger ser København som en del af deres nærområde, og at de benytter sig strategisk af forskellen i udbud af sex," siger Niklas Eriksson.

Emma Skarpås fra RFSU siger i den samme pressemeddelelse, at hvad angår "fremmed smitte med Hiv" i Skåne - så er Danmark i toppen af listen.

Rapporten vil blive fremlagt på et seminar i Malmø fredag.

Følg Poul Høis skriverier og kommenter historien på B.dk/høisonten