Svanemærkede vådservietter kan være allergifremkaldende

Foto: SIMON KNUDSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du købt vådservietter med Svanemærket og Den Blå Krans, kan det være en god idé at tjekke, hvor servietterne kommer fra.

For i en række vådservietter, der er produceret i Kina og solgt i flere af landets supermarkeder, er der fundet spor af konserveringsmidlet MI, som er allergifremkaldende.

Det oplyser Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Konserveringsmidlet er ikke tilladt i produkter med Svanemærket eller Den Blå Krans, og vådservietterne er derfor trukket tilbage fra markedet. Det er blandt andet Rema 1000 Vådservietter, First Price Vådservietter, Grøn Balance Baby og Kids Vådservietter samt BodyCare Vådservietter, som er testet positive for MI.

En række andre vådservietter er dog produceret på samme fabrik i Kina og analyseres derfor nærmere, informerer Astma-Allergi Danmark. Det gælder blandt andet vådservietter af mærkerne Levevis og Abena Moist samt Matas’ vådservietter.

Mængden af MI i servietterne overskrider ikke lovens grænseværdi, men Astma-Allergi Danmark opfordrer forbrugere til ikke at bruge servietterne, hvis man er allergiker.

BNB