Svage beboere bliver afpresset på opholdssted

De svageste beboere på opholdsstedet er ifølge TV 2s oplysninger i flere omgange blevet afpresset af stærkere beboere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afpresning, tyveri og andre former for kriminalitet er ifølge TV 2 en del af dagligdagen på opholdsstedet Ringbo nord for København.

TV-stationen fortæller, at de stærke beboere på Ringbo afpresser de svageste beboere og snyder dem for store pengebeløb. Et af ofrene er 64-årige Michael Kofoed.

»Det er tilsyneladende foregået ved, at nogle beboere har truet sig til at få adgang til Michael Kofoeds bankkort, og så har de ellers over lang tid hævet store beløb til sig selv,« siger Lars Tanggaard, der er pårørende til Michael Kofoed, til TV 2.

Interne dokumenter viser, at personalet på Ringbo længe har været bekendt med Michael Kofoeds sag, som de dog har valgt ikke at politianmelde. Og det undrer politikommissær Michael Liebst Sørensen fra Københavns Vestegns politi.

»Vi har slet ikke kendskab til sager af den her kaliber. Vi er godt klar over at der foregår lidt tyveri beboerne imellem, typisk nogle få hundrede kroner, men større sager om afpresning og tyveri har vi intet kendskab til,« siger han.

Hverken Købehavns Kommune eller Ringbos ledelse ønsker at forholde sig til den konkrete sag med Michael Kofoed, men kontorchef i kommunens Socialforvaltning Jan Jensen understreger i en mail til TV 2, at man er i løbende kontakt med politiet.

»Det kan fastslås at Ringbos medarbejdere og ledelse jævnligt har kontakt med politiet, og reagerer når de støder på kriminelle forhold. Ifølge politiets egne opgørelser, modtager de omkring 80 henvendelser fra Ringbo om året af forskellig karakter,« skriver han.