Svag kontrol frister firmaer til skattesnyd

Skatteeksperter opfordrer skatteminister Benny Engelbrecht, til at genoplive den løbende kontrol med skatteregnskaberne blandt mindre virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende.

Skatteminister, Benny Engelbrecht (S) opfordres af flere skatteeksperter til at genoplive den løbende kontrol med skatteregnskaberne blandt de mindre virksomheder og selvstændige erhvervsdrivende, skriver Politiken.

Den almindelige skattekontrol er efter ti år med voldsomme besparelser og personalereduktioner i Skat forringet så meget, at mindre virksomheder stort set aldrig hører eller ser skattemyndighederne, og det frister dem til at bøje skattereglerne eller forlange, at skatterådgiverne gør det for dem.

»Vi oplever et voksende pres på de skatterådgivere, der insisterer på at efterleve reglerne, og det er en udvikling, der er eskaleret de seneste år. Revisorerne risikerer simpelthen at blive fyret eller erstattet af andre, og et stigende antal virksomheder dropper helt revisor, fordi de alligevel aldrig bliver kontrolleret,« siger formand for skatteudvalget i FSR - danske revisorer John Bygholm til Politiken.