Surfere plager nordsjællandske strande: »De opfører sig som en slags bøller«

En gruppe kitesurfere skaber problemer på de Nordsjællandske strande, hvor de udsætter badegæster for fare og overfuser livreddere.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker

Livreddere og badegæster i Nordsjælland har sommeren over haft store problemer med kitesurfere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Søndag gik det ud over Nivå Strandpark, hvor kitesurferne sejlede alt for tæt på de badende gæster, men hele nordkysten kender til problemet.

»Når vinden står rigtigt på strandene i Liseleje og Tisvildeleje, har vi stort set problemer hver eneste dag. Der er nogle enkelte kitesurfere, der opfører sig som en slags bøller, og vi har oplevet, at livredderne er blevet overfuset, når de beder surferne om at holde afstand til de badende,« siger chef for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste John Mogensen til avisen.

Ifølge John Mogensen er den uvorne gruppe kitesurfere forholdsvis lille, men ikke desto mindre risikerer de at ødelægge det for de kitesurfere, som godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

»Der er jo ingen af os, der er interesseret i et forbud mod kitesurfing på de store badestrande, men det kan blive nødvendigt, hvis ikke kitesurferne bliver bedre til at holde selvjustits med den lille gruppe, der er ved at ødelægge det. En anden mulighed er, at strandene bliver opdelt,« siger John Mogensen..

Formanden for Kiteboarding Danmark Rasmus Salomon har også hørt om weekendens problemer ved Nivå Strandpark. Ifølge ham er kitesurferne dog gode til at tage ansvar og slå ned på uacceptabel adfærd.