Supersygehus vil sikre, at patienter og pårørende ikke bliver væk

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto: Byggeriet af Det Nye Universitetshospital, DNU, i Skejby ved Aarhus er danmarkshistoriens største hospitalsbyggeri.
Læs mere
Fold sammen

Det kan være forvirrende at finde rundt på et sygehus. Især på et stort et som Aarhus Universitetshospital i Skejby, der er ved blive udbygget til et supersygehus på størrelse med Ribe.

Derfor har hospitalets frivillige vejvisere fra Røde Kors, der viser vej, også rigtig travlt.

Der er i dag 20-25 vejvisere, men Aarhus Universitetshospital har brug for mange flere frivillige vejvisere til at vise rundt på hospitalsbyens halve million kvadratmeter.

Det skriver DR Østjylland.

»Vi kan bruge mange flere nye frivillige. På den lange bane bliver der i hvert fald fire nye store hovedindgange. Ved dem alle vil vi gerne have et team, som kan være med til at dække hverdagene på samme måde, som vi gør ved den nuværende hovedindgang,« siger frivillige-koordinator hos Røde Kors Birgitte Aagaard til DR Østjylland.

Vejviserne skal, som navnet også antyder, hjælpe patienterne og pårørende med at finde vej til rette afdeling på det enorme hospital - og med hele fire hovedindgange, så bliver der brug for særlig viden om hvert hjørne af hospitalet.

»Den måde vi kan løse de nye indgange på, er at vi har et team af frivillige per indgang, som primært kommer der og ved hvilke afdelinger, der holder til der, og ved hvad patienterne der specielt har behov for,« forklarer Birgitte Aagaard til DR Østjylland.

De nye bygninger på hospitalet i Skejby tog i sidste uge imod de første patienter.

/ritzau/