Supersygehus vil blive 700 mio. kr. for dyrt

Region Hovedstaden må nu revidere budgettet betragteligt for nyt supersygehus.

Konsulentfirmaet Cowi peger på tre hovedårsager til, at Region Hovedstadens byggeri af Nyt Hospital Nordsjælland bliver 700 millioner dyrere end først antaget. 1. det er 10 procent dyrere at bygge i hovedstadsregionen end i Østjylland, 2. øgede udgifter i forbindelse med at gøre byggegrund klar, 3. for stram budgettering per kvadratmeter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Byggeriet af et superhospital på Nordsjælland ville med de nuværende forudsætninger gå 700 millioner kroner over budgettet, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse og henviser til beregninger, som konsulentfirmaet Cowi har foretaget.

Region Hovedstaden har fået et foreløbigt tilsagn fra staten på 3,9 milliarder kroner til projektet, men må på baggrund af de nye tal ændre i byggeplanerne, så prisrammen overholdes.

Ifølge koncerndirektør i Region Hovedstaden, Morten Rand Jensen, er der dog ikke tale om en egentlig budgetoverskridelse, idet pengene endnu ikke er brugt.

- Vi har forud tilrettet vores ønsker til hospitalet i forhold til det tilsagn om penge fra kvalitetsfonden, som vi har fået. Vi ved ikke endnu, hvordan projektet forandrer sig, men vi vil sætte fokus på at sikre optimale forhold for patienterne, siger han.

Konsulentfirmaet Cowi peger på tre hovedårsager til, at byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland bliver 700 millioner dyrere end først antaget.

For det første er det 10 procent dyrere at bygge i hovedstadsregionen end i Østjylland, for det andet er der øgede udgifter i forbindelse med at gøre byggegrunden klar, og endelig har der været en for stram budgettering per kvadratmeter.

Den politiske følgegruppe for hospitalet skal diskutere de nye forudsætninger den 14. marts, og ifølge formand for følgegruppen, Kirsten Lee (R), er der stadig stor tillid til projektet.