Supermarked nord for København får bøde for uhumske forhold: »Sorte prikker med hår« og gule belægninger af indtørrede madrester

Et supermarked i Ordrup nord for København har fået en bøde på 10.000 kroner fra Fødevarestyrelsen. Det skriver TV 2 Lorry.

(Arkivfoto) Det var særligt en kølemontre med veganske varer, der var uhumsk i et supermarked nord for København, som har fået en bøde fra Fødevarestyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rengøringen var under al kritik, da Fødevarestyrelsen 6. juli besøgte Fakta på Ordrupvej i Charlottenlund. Faktisk var rengøringen så mangefuld, at butikken fik en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley i kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Det skriver TV 2 Lorry.

I kontrolrapporten kan man læse, at der ved en kølemontre med veganske fødevarer »ses massive mængder af lyserøde, orange, grå og sorte prikker med hår på samt plamager af lyserød, orange og brun væske.«

Derudover er der gule belægninger af indtørrede madrester i kølevæggen ved mejeriet, røde plamager ved håndtagene til en anden kølemontre og sand, jord og røde plamager på salgshylder i grøntafdelingen.

I kontrolrapporten kan man læse, at butikken har ansat et ekstern rengøringsfirma til at klare rengøringen, og at de nu selv også vil gøre mere rent.

TV 2 Lorry har talt med Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør hos Coop, som Fakta er en del af. Han udtaler til mediet, at det er »dybt beklageligt«, og at den veganske kølemontre var ved at blive fjernet. Derudover siger han, at butikken vil få hjælp med at få gjort ordentligt rent i butikken.

»Vi har stor fokus på rengøring i butikken og har et eksternt rengøringsfirma i den kommende periode til at hjælpe personalet med at gøre rent. Med de tiltag, der er taget i butikken, forventer vi igen at få en 1'er smiley,« siger Jens Juul Nielsen til TV 2 Lorry.