»Super uheldigt at hun lige får den golfbold i hovedet«

En mand er blevet dømt til at betale erstatning til en kvinde, som han ramte i hovedet med en golfbold. Dansk Golf Union understreger, at uddannelse i sikkerhed er vigtigt.

Gold kan være en særdeles farlig sport Fold sammen
Læs mere
Foto: JAKOB BOSERUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestre Landsret har dømt en mand til at betale erstatning til en kvinde, som han ramte i panden med en golfbold, da manden sammen med nogle venner var ude at spille golf til en polterabend i 2007.

Uheldet fandt sted ved Bunker Golf i Hejls, en såkaldt »pay and play«-bane, og kvinden blev ramt af bolden, da hun sad ved klubhuset og drak kaffe.

I byretten mente to ud af tre dommere, at manden havde udsat andre for fare, da han slog hårdere til bolden, end banen umiddelbart lagde op til. Den sidste dommer mente derimod, at klubhuset lå for tæt på banen, og derfor kunne den urutinerede golfspiler ikke forudse, at »offeret« var inden for rækkevide.

Ulykke kunne måske være undgået

Golfbanen i Hejls er ikke medlem af Dansk Golf Union (DGU), men måske kunne ulykken være undgået, hvis banen havde været tjekket af en sagkyndig - som det netop er påkrævet for alle de klubber, som vil være medlem af unionen, siger direktør Morten Backhausen.

- Det er super uheldigt, at hun lige får den golfbold i hovedet, siger Morten Backhausen. Og netop derfor er vigtigt at få eksperter til at se på banens udformning, når man skal anlægge en den, forklarer han.

- Vi har en sikkerhedsvejledning, som vi bruger, når vi vejleder de klubber, som hører ind under DGU i forbindelse med nye anlæg - både i forbindelse med nye golfhuller, og hvor man skal ligge klubhuse, siger han.

- Hvis der ikke har været en sagkyndig golfbanearkitekt ind over selve designet, så ville man godt kunne forestille sig, at der var noget sikkerhedsmæssigt, som ikke var i orden, siger golfdirektøren, der dog ikke selv har set banen i Sønderjylland.

Sikkerhedskursus får man får kørekort

Morten Backhausen fortæller ligeledes, at de golfspillere, der er medlemmer er DGU, får et sikkerhedskursus som del af deres »golfkørekort«, og her lærer man også, hvad man skal gøre, hvis man rammer en bold på en måde, så den kan være i fare for andre.

- Jo, golf kan godt være farligt, hvis man ikke tager hensyn til hinanden og lærer, hvornår man skal slå. Folk skal jo være af vejen, siger han.

- Man lærer, at man skal huske at råbe »fore« - det betyder direkte oversat »pas på« - hvis man kan se, at man er ved at ramme andre mennesker. Det ligger helt naturligt i uddannelsen af golfspillere i Danmark, siger Morten Backhausen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor meget manden skal betale i erstatning, skriver Ritzau. »Offeret« for bolden har efterfølgende lidt af hovedpine og svigtende hukommelse.